Scania-juhlakiertue

Scania esittelee IAA 2018 -näyttelyssä uuden nesteytettyä maakaasua käyttävän Interlink Medium Decker -linja-auton, jonka toimintamatka on jopa 1 000 kilometriä. Näin Scania laajentaa vaihtoehtoisten polttoaineiden käyttömahdollisuudet ympäristöystävälliseen kaupunkien väliseen linja-autoliikenteeseen.

”Ilmastotietoisille paikallisliikennöitsijöille on paljonkin vaihtoehtoja, mutta kaukoliikennemarkkinoilla on ollut aukko, jonka olemme nyt täyttäneet”, kertoo Karin Rådström, Head of Buses and Coaches, Scania. ”Nesteytetyn maakaasun saatavuus paranee koko ajan Euroopassa ja monilla muilla alueilla maailmassa, joten se on ajankohtainen ja käyttökelpoinen vaihtoehto.”

Nesteytetyn maakaasun käyttö voi vähentää hiilidioksidipäästöjä 20 prosenttia ja pienentää merkittävästi myös typpioksidi- ja hiukkaspäästöjä. Myös melutasot alenevat huomattavasti. Joissakin maissa ollaan aloittamassa myös nesteytetyn biokaasun käyttö, mikä vähentää hiilipäästöjä 90 prosenttia.

Scanian teemana IAA-näyttelyssä on kestävä kehitys. Kaikki Scanian esittelemät linja-autot hybridikäyttöisestä Citywide LE Suburbanista vetykäsitellyllä kasviöljyllä (HVO) toimivaan Interlink High Deckeriin käyttävät vaihtoehtoisia polttoaineita.

Lisäksi Scania tuo näytteille akkukäyttöisen Citywide Low Floor -sähköbussin, joka liikennöi säännöllisesti Pohjois-Ruotsin Östersundissa.