Raskone – nopeasti takaisin tielle

Kiina-Scania

Scania on ostanut Nantong Gaokai kuorma-autotehtaan Ruogaossa Jiangsu-provinssissa itäisessä Kiinassa, 150 km koilliseen Shanghaista. Se antaa Scanialle mahdollisuuden alkaa valmistaa kuorma-autoja Kiinassa.

Nyt Scania myy vain noin 500 kuorma-autoa vuodessa Kinassa. Kiinan tieverkon on parannuttava merkittävästi, että Scanian kuorma-autot voivat menestyä siellä kapasiteettinsa mukaisesti.

- Kiina osaa paljon uudesta tekniikasta, joka tulee olemaan tärkeää kuorma-autolle tulevaisuudessa, Scanian toimitusjohtaja Henrik Henriksson sanoo.

Nantong Gaukai on yksi uusista ajoneuvovalmistajista, jotka tehostavat vetolinjan suorituskykyä polttokenno-tekniikalla. Yrityksellä on myös oma tutkimus- ja kehitysosasto. "Polttokenno-tekniikka tarjoaa mielenkiintoisia kehitysmahdollisuuksia ajoneuvojen sähköistämisen ja autonomisen ajamisen alueella", Scanian tiedottaja Hans-Åke Danielsson sanoo.

Scania suunnittelee sarjatuotannon alkavan vuoden 2022 alussa. Se edellyttää suuria taloudellisisa sijoituksia 2022 loppuun saakka.

- Tavoitteena ei ole yksin Kiinan tekemiseksi Scanian maailmanlaajuisen toiminnan kolmanneksi tukijalaksi, vaan myös sen tekemiseksi markkinointikeskukseksi myynnille muille aasialaisille markkinoille, Henrik Hensiksson sanoo.

Kiina on maailman suurin kaupallisten ajoneuvojen markkina-alue, jolla kysyntä vastaa 40% koko maailman myynnistä. Scania arvioi myyntinsä Kiinassa 2020-luvun lopulla nousevan samalle tasolle kuin sen toiseksi suurimmalla markkina-alueella Brasiliassa.