MAN - Vaihtoautot

Saksan tieliikenneturvallisuusneuvosto (DVR) vaatii alhaisempia nopeusrajoituksia Saksan maaseututeillä, kun viimeisimmät tieliikennekuolematilastot vuodelta 2023 osoittivat, että kuolleiden määrä lisääntyi 2 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna.

Manfred Wirsch, DVR:n johtaja, sanoi: "Emme voi vain katsoa, ​​kuinka poliittisesti asetetut vähennystavoitteet jäävät hitaasti saavuttamatta. Tämä ei koske vain lukuja, vaan ihmishenkiä. Tarvitsemme kiireellisesti tuntuvaa lisäystä liikenneturvallisuuteen, jolla puututaan suurimpaan vaaraan – kolareihin maaseututeillä. On monia pieniä toimenpiteitä koulutuksesta infrastruktuurin parantamiseen. Mutta meidän on aika tarttua suurempaan turvallisuuteen ja se on: nopeuden vähentäminen.”

Maaseututeillä tapahtuvat kolarit aiheuttavat noin 60 prosenttia tiekuolemista Saksassa. DVR vaatii korkeintaan 80 km/h -rajoituksia kapeilla maaseututeillä.

Wirsch lisää: ”80 km/h rajoitus maaseututeillä on helposti toteutettava toimenpide, joka pelastaisi välittömästi ihmishenkiä. Tästä vallitsee suuri ammatillinen yksimielisyys, mutta nyt puuttuu poliittista tahtoa. Vaatimus ei koske leveitä, osittain moottoritiemäisiä maaseututeitä. Suuri osa maaseudun tieverkostostamme ei kuitenkaan sovellu 100 km/h nopeuksille. Meidän tulee olla rehellisiä ja alentaa nopeusrajoitusta, mikä voi merkittävästi vähentää onnettomuuden vakavuutta.

(ETSC)