MAN - Nopeaan toimitukseen

Saksan valtiovarainministeri Christian Lindner ja liikenneministeri Volker Wissing ovat ilmoittaneet, että Saksan liittohallitus vastustaa EU:n esitystä polttomoottoriautojen valmistuksen lopettamista vuodesta 2035 alkaen.

Lindner totesi "Teollisuuden Päivänä" Berliinissä, että maailmassa on merkitäviä osia, joissa sähköinen liikenne ei toteudu ensi vuosikymmenenä. Polttomoottorien valmistuskielto pysäyttäisi niiden kehityksen Euroopassa, mikä olisi väärä päätös. Teknologia-avoimmuus on perustekijä markkinataloudessa, Lindner sanoi.

Lindner ja Wissing olivat jo aiemmin tehneet selväksi, että Saksa ei voi hyväksyä EU:n esitystä polttomoottoriautojen valmistuksen lopettamiseksi.

Saksan liittohallituksen ympäristöministeri Steffi Lempke (Vihreät) on ehtinyt sanoa, että liittohallitus tukee yksimielisesti komission ehdotusta hyväksyä vuodesta 2035 alkaen vain nollapäästöisten henkilö- ja pakettiautojen valmistuksen jatkamista.

Nähtäväksi jää, minkä kannan Saksa ottaa asiassa EU-tasolla. EU-parlamentilla on vielä edessään neuvottelut asiasta EU:n eri jäsenmaiden kanssa.

(Vogel)