MAN - Nopeaan toimitukseen

1.1.2023 tulee uutena mitattavana Euro-6/VI dieselajoneuvoille hiukkaslukema. Saksan "kuljetus- ja logistiikkaliitto" ZDK on ajanut asiaa pitkään kuljetustekniikkaa edistävänä asiana. Liitto katsoo, että hiukkasmäärän mittaaminen autokatsastusten yhteydessä olisi hyvä asia sekä bensa- että dieselautojen kohdalla. Hiukkasmäärän mittaus edellyttää mittaustekniikan kehittämistä. Samalla mittaustulos on hyväksi sekä mitattavan auton moottorin säätöjen tarkistuksen että ympäristövaikutusten kannalta.

Saksan hallituksen antama aikaraja hiukkasmittauksen aloittamiseksi oli alun alkaen kunnianhimoinen. Odottamattoman lisävaikeuden tuotti koronapandemian puhkeaminen. Huolimatta mittaustekniikkkaan liitthyneistä kehitysvaatimuksista ilmoittavat nyt sekä dieselkorjaamot, -huollot ja katsastusviranomaiset olevansa valmiita toteuttamaan uudet vaatimukset uusilla mittausvälineillä virheettömästi.

Uusi mittausvälineistö ja -toimitus nostaa mittauksen tekijöillä kustannuksia. ZDK perää kaikilta osapuolilta ymmärrystä ja kohtuuta uudistuksen läpiviemisessä.

(Vogel)