SuperMax – Valmiina töihin!

Autokauppa Ulmissa sai puhelun, jossa mieshenkilö ilmoitti nimensä ja henkilötietonsa ja halusi ostaa ja maksaa uudesta BMW:stä, mitä varten hän tarvitsi kaupan pankin IBAN-tunnuksen ja kaupparekisteritiedot.

Seuraavaksi hän ilmoittautui pankille autokaupan myyntijohtajana ja kertoi haluavansa nostaa isohkon summan rahaa. Viime hetkellä autokaupassa heräsi epäilyjä soittajan aikeista ja rahansiirto saatiin estettyä.

Pari päivää myöhemmin kauppaan ilmestyi pariskunta muka Strasburgista vuokraamaan autoa viikoksi. Viikkoa myöhemmpi pariskunta palasi auto avaimet ja vuokrasopimus mukanaan kertoen, että auto oli varastettu Ranskan Hagenaussa. Saksan ja Ranskan poliisi selvitti myöhemmin, että ko. auto oli "myyty" järjestäytyneen rikollisuuden teitä Balkanin maahan.

(Järjestäytynyt kuljetusrikollisuus hakee alati uusia muotoja perinteisten eli rahanpesun, rahtivarkauksien, tyttökaupan, AdBlue- ja piirturihuijausten sekä kiristyksen ja laittoman kabotaasin lisäksi. Sitä on kaikissa Euroopan maissa vahvasti myös muissa Pohjoismaissa paitsi Suomessa, uskoo Suomen poliisi. Toim. huom.)