MAN - Vaihtoautot

Saimaan kanavavaltuutetut ovat päättäneet, että Saimaan kanavan purjehduskausi käynnistyy 24.6.2024 ja päättyy 31.12.2024.

Kanavavaltuutetut sopivat vuosittain pöytäkirjalla purjehduskauden pituudesta sekä liikennekauden avaamispäivästä. Asiasta päätetään Saimaan kanavan vuokrasopimuksen mukaisesti. Vuokrasopimus on kansainvälinen sopimus, jonka eduskunta on hyväksynyt.

Päätöksellä avataan kanavan infrastruktuuri käyttöön. Kanavan avaamispäätös antaa mahdollisuuden rahti- ja matkustaja-alusten liikennöidä kanavan kautta. Liikennöintiin kuitenkin sovelletaan valtioneuvoston päätöksiä ja EU:n asettamia pakotteita. Haapasaaren, Nuijamaan sataman ja Santion rajanylityspaikat on suljettu toistaiseksi valtioneuvoston päätöksellä. Ne ovat rajanylityspaikkoja Schengenin rajasäännöstössä tarkoitetuille huvialuksille.

Saimaan kanava on 43 kilometriä pitkä. Saimaan kanavasta lähes puolet sijaitsee Venäjältä vuokratulla alueella.

Lisätietoja:

Suomen kanavavaltuutettu, kansliapäällikkö Minna Kivimäki, p. 0295 342 389, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
toimistopäällikkö Seppo Kykkänen, p. 0295 342 580, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.