MAN - Vaihtoautot

Infrastruktuusriministeri Andreas Carlsson keskeytti osallistumisensa EU:n ministerikokoukseen Brysselissä 3.4. puuttuakseen Ruotsissa vallinneen lumimyräkän aiheuttamiin tienhoidollisiin puutteisiin.

Kiireessä järjestetyssä lehdistötilaisuudessa 4.4. Carlsson totesi olevan ilmeistä, että talvitienhoitoa on Ruotsissa parannettava. Hallitus on sen johdosta antanut Ruotsin "Väylävirastoa" vastaavalle Trafikverket-virastolle tehtäväksi selvittää, mitä parannuksia tarvitaan ja miten ne toteutetaan.

Samalla Carlsson antoi vastaaville viranomiasille tunnustuksen työstä ja yrityksistä parantaa tieltä suistumisten ja juuttumisten käsittelyä E22-tiehen kohdistuneen lumimyräkän jälkeen aiemmin tänä talvena.

Kuljetusala on kohdistanut kovaa arvostelua Ruotsin tieviranomaisiin ja teiden talvihoitoon viimeksi kuluneiden vuosien aikana. Ministeri Carlsson oli samaa mieltä tarpeesta parantaa talvihoitoa.

- Sakkorangaistuksia ajamisesta huonoilla renlkailla ja jopa kesärenkailla talvikeleillä on kiristettävä, Carlsson sanoi. Aiemmin hallitus oli jo antanut Transportstyrelsen-virastolle tehtäväksi harkita nastarengaskäytön pidentämistä keväällä kahdella viikolla.

(Trailer.se/Ralph Andersson)