MAN - Vaihtoautot

Epärehelliset kuljetusyritykset on pysäytettävä. Enemmän poliiseja ja enemmän osaamista viranomaisille on ratkaisu. Tätä vaativat Ruotsissa keskustapuolueen kansanedustajat Staffan Danielsson ja Per Lodenius aloitteesaan, jolla vaaditaan maantiekuljetusten ehtojen parantamista ja asettamista etusijalle.

Aloitteessaan Danielsson ja Lodenius toteavat, että säännöstö sanoo selvästi, missä kunnossa autojen tulee olla ja mitä kuljettajilta vaaditaan koulutuksen ja ammattitaidon osalta, samoin ajo- ja lepoajoilta. Ongelmana on, että kuljetustehtävissä tien päällä liikkuu liian paljon yrityksiä ja kuljettajia, jotka järjestelmällisesti jättävät noudattamatta sääntöjä ja määräyksiä.

- Sekin ettei kuljettajalle makseta sopimuksen mukaista palkkaa, kiristää nopeuksia ja aikarajoja seurauksena lepoaikojen laiminlyöntejä ja kabotaasirikkomuksia. Tarvitaan työolojen asettamista samalle viivalle kilpailuehtojen tasapuolisuuden ja oikeudenmukaisuuden nimissä. Tarvitaan enemmän poliiseja tien päälle katsastusoikeuksin ja enemmän tietoa asianomaisille viranomaisille, Danielsson ja Lodenius toteavat aloitteessaan.