MAN - Vaihtoautot

MABI Mobility AB, joka on osa Hedin Mobility Groupia, on tehnyt sopimuksen autovuokraamoketju Scandia Rentin koko osakekannan hankkimisesta.

MABI on yksi Ruotsin johtavista vuokra-autotoimijoista Ruotsissa. Yrityskaupan odotetaan toteutuvan vuoden 2024 toisella vuosineljänneksellä.

Yrityskaupan toteuduttua MABIn on tarkoitus vahvistaa myös Hedin Automotiven ja Hedin-konsernin palveluvalikoimaa Suomessa.

”Olemme erittäin iloisia tulevasta Scandia Rentin yrityskaupasta ja mahdollisuudesta laajentaa toimintaamme Suomeen”, sanoo MABI Mobility AB:n toimitusjohtaja André Schleemann.

”Odotamme, että pääsemme osaksi MABIa ja pääsemme kehittämään palveluitamme tarjotaksemme entistä parempia liikkuvuuden ratkaisuja asiakkaillemme. Yrityskaupan myötä pääsemme hyödyntämään MABIn osaamista jatkaaksemme kasvua ja laajentumista Suomen markkinassa”, sanoo Scandia Rentin toimitusjohtaja Timo Raimovaara.

Liiketoiminta jatkuu nykyisen franchise-ketjun kautta.

MABI Mobility AB on osa Hedin Mobility Groupia ja se on yksi Ruotsin suurimmista yksittäisistä autovuokraamoista. Yrityksen perustamisesta Tukholmassa vuonna 1989 se on kasvanut jatkuvasti ja sillä on 180 toimipistettä ja 9 600 ajoneuvoa Ruotsissa, Alankomaissa, Belgiassa ja Sveitsissä. 

Scandia Rent on suomalainen perheyritys, jolla on yli 100 toimipistettä valtakunnallisesti. Yrityksen historia ulottuu 1940-luvulle, jolloin se oli ensimmäinen vuokrausyritys Suomessa.