MAN - Vaihtoautot

Renault Trucksin kehittämän Optifleet-kuljetustenhallintajärjestelmän saa nyt mobiiliversiona. Renault Trucksin Optifleetia voi käyttää matkapuhelimella tai tabletilla, ja sen avulla kuljetusyritykset voivat seurata kalustoaan missä ja milloin tahansa, sekä reagoida odottamattomiin tilanteisiin nopeasti.

Optifleet-sovelluksen avulla kuljetuspäälliköt ja ajojärjestelijät voivat käyttää ajonevojensa tietoja yhdellä klikkauksella, jakaa uusia tehtäviä helposti (My Fleet Now) sekä seurata ja arvioida yksittäisten kuljettajien ajotapaa sekä sitä, kuinka he käyttävät kuorma-autojaan (Ecoscore).

Käytettävissä on kolme palvelua (Check, Map ja Drive), joiden avulla kuljetusyritykset voivat optimoida kuljettajien ajotavan, hallita kuljetuksia tehokkaasti ja pitää käyttökustannukset hallinnassa.

Check-palvelulla kuljetusyritys saa ajoneuvoa koskevia teknisiä tietoja, joista on hyötyä erityisesti, kun polttoaineenkulutusta ja CO2-päästöjä pyritään pienentämään. Moduuliin kuuluu myös Ecoscore-ominaisuus, joka seuraa ja analysoi ajotapoja ja tunnistaa millä tavoin toimimalla polttoaineen kulutusta voidaan pienentää. Map-palvelu paikantaa ajoneuvot maantieteellisesti reaaliajassa ja optimoi ajankäyttöä ja ajokilometrejä analysoimalla reittivalintoja. Drive-palvelu antaa tietoja ajoajoista ja kertoo kuinka kauan kullakin kuljettajalla on työaikasäädösten perusteella työaikaa jäljellä uusiin kuljetuksiin.