MAN - Vaihtoautot

Renault Trucks T-sarjan vetoautot ovat nyt saatavilla Optifuel-versioina. Optifuel on ratkaisu, joka on suunniteltu pienentämään polttoaineenkulutusta ensimmäisestä ajokilometristä alkaen. Siinä yhdistyvät Renault Trucks T-sarjan teknologia, aerodynamiikkaa parantavat varusteet, Optifleet kuljetusten tietojärjestelmä sekä räätälöity kuljettajakoulutus.

Renault Trucks T Optifuel on saatavana kahtena moottoriversiona: DTI 11 430 hv ja DTI 11 460 hv. Kaikki ilmanvastusta optimoivat aerodynaamiset osat ovat vakiona: katto- ja sivuilmanohjaimet, ajovalojen ilmanohjaimet, ovien ilmanohjaimet ja sivukatteet. Vakiovarusteisiin kuuluu myös Fuel Eco -paketti, joka on yhdistelmä älykkäitä teknologioita: ajoneuvon vaihteiston kick-down toiminto estetty, Eco-cruise control vakionopeudensäädin ja Optiroll-rullaustoiminto, irtikytkettävä kompressori, ohjaustehostimen säätötilavuuspumppu ja automaattinen moottorin sammutus. Jotta huippuluokan polttoainetehokkuus varmistuisi, T Optifuel:issa nopeus on vakiona rajoitettu 85 km/h.

Renault Trucks T Optifuelissa on useita alumiinisia osia (paineilma- ja polttoainesäiliöt, vanteet sekä kattokaari), minkä ansiosta ajoneuvono paino on saatu mahdollisimman pieneksi. Myös ajoneuvon renkaat ovat vierintävastukseltaan vähäiset.

Lisäksi Renault Trucks T Optifuel- mallin hankkiva asiakas saa myös hänelle räätälöidyn taloudellisen ajon koulutuksen, sekä ohjelmiston kuljettajan eri ajotilojen valvontaan ja analysointiin.