MAN - Vaihtoautot

Renault Trucks rakentaa uuden energiataseeltaan positiivisen logistiikkakeskuksen Lyoniin, Saint-Priestissä sijaitsevalle tehtaalleen. Rakennuksen pinta-ala tulee olemaan 46 000 m2 ja investointi 132 miljoonaa euroa. Vuonna 2028 avattavaan rakennukseen tulee Renault Trucksin maailmanlaajuinen varaosien jakelukeskus.

Uusi globaali varaosien jakelukeskus nousee perinteikkääseen ympäristöön Lyonin esikaupunkiin Saint-Priestiin. Huipputason logistiikkakeskus tulee korvaamaan nykyiset tilat. Satavuotias jakelukeskus Vénissieux’ssa ei enää täytä Renault Trucksin logistiikkatoimintojen ympäristöä koskevia ja operatiivisia vaatimuksia, joten logistiikkakeskus on päätetty siirtää ​​Saint-Priestin toimipisteeseen, jossa tällä hetkellä sijaitsee akselitehdas. Akselitehdas tulee siirtymään Vénissieux’n kuntaan mottoritehtaan lähelle.

Rakennuksessa tulee työskentelemään noin 500 työntekijää. Kyseessä on joustava ja skaalautuva 46 000 m²:n varastotila, jossa on tavallinen varasto, täysautomatisoitu alue pienosille sekä akkuvarasto. Tuleva jakelukeskus on suunniteltu täyttämään tiukimmatkin turvallisuusstandardit. Myös työntekijöiden ergonomiaa ja työskentelymukavuutta parannetaan merkittävästi, mukaan lukien toimintojen robotisointi ja varastohyllyjen optimointi.

Renault Trucks on sitoutunut vähentämään toimintojensa hiilidioksidipäästöjä. Koko katon peittävät aurinkosähköpaneelit tuottavat uusiutuvaa sähköä sekä omiin tarpeisiin että lähiympäristön rakennuksille. Rakennuksen kaikki tilat tulevat olemaan täysin fossiilittomia ja hyödyntämään uusiutuvaa sähköä.

”Renault Trucks varaosat saadaan Suomeen nopeasti. Ne tulevat samoja varaosakanavia pitkin kuin Volvo kuorma-autojen varaosat. Päivätilauksina saamme varaosat Gentin tai Lyonin varastoista kaikkialle Suomeen seuraavaksi päiväksi. Isommat varastotilaukset lähetetään kerran viikossa Lyonista. Suurimmalla osalla huoltokorjaamoista on sama varaosien varastonhallintajärjestelmä niin Volvo kuin Renault Trucks kuorma-autoille, joten osien saatavuus on valtuutetuilla jälleenmyyjillämme hyvällä tasolla,” Volvo Finland Ab:n varaosien logistiikkapäällikkö Max Virtanen kertoo.