MAN - Vaihtoautot

Seitsemäntoista hehtaaria aurinkokatoksia tulee pian osaksi Bourg-en-Bressen maisemaa. Renault Trucks tekee yhteistyötä TotalEnergiesin kanssa oman teollisuusalueen rakentamiseksi. Tämä hanke on varsin merkittävä askel siirtymisessä uusiutuvan energian tuotantoon, sillä sen sähköntuotanto kattaa 17 500 asukkaan vastaavan kulutuksen. Katokset on tarkoitus ottaa käyttöön vuonna 2026 virallisten suunnitelmien mukaan. 

Renault Trucks valmistaa uusia C- ja T-raskaita sähkökuorma-autojaan Bourg-en-Bressessä. Koko järjestelmän kokonaisteho on yli 22 huippumegawattia jaettuna 17 hehtaarin alueelle hankkeessa, joka on yksi Ranskan suurimmista. Sen sähköntuotanto kattaa 17 500 ihmisen vastaavan kulutuksen eli 43 % Bourg-en-Bressen väestöstä.

Osa aurinkovoimalan tuottamasta energiasta tulee laitoksen käyttöön. Tämän seurauksena 30 % työmaan sähkönkulutuksesta tuotetaan katokset, mikä lisää myös työntekijöiden ajoneuvojen ja tehtaalla valmistettujen kuorma-autojen suojaamista.

"Olemme erittäin ylpeitä voidessamme tukea Renault Trucksia sen energiamuutoksessa. Tällä yhteistyöllä osoitamme kykymme kehittää teknisesti monimutkaisia ​​projekteja, jotka luovat arvoa", sanoi Marin de Montbel, TotalEnergies Renouvelables Francen toimitusjohtaja.

"Renault Trucksilla olemme vahvasti sitoutuneet vähentämään hiilidioksidipäästöjä toimialallamme ja säästämään resurssejamme", lisäsi Karine Forien, Renault Trucksin strategia- ja kestävän kehityksen johtaja. ”Tuemme sitoumuksiamme konkreettisilla toimilla, kuten ajoneuvovalikoimamme sähköistämisellä, joka eliminoi välittömästi käytön CO2-päästöt, sekä oman toimintamme hiilidioksidipäästöjen vähentämisellä. Energiasiirtymä on strategiamme ytimessä, ja tämä aurinkokatosprojekti on siitä hyvä esimerkki."