Scania-Kevätsiivous

Arvailut Renaultin autotehtaiden mahdollisista lakkauttamisista aiheuttavat syvää huolestumista Ranskassa. Renaultille vaaditaan korkealta taholta uutta toimintastrategiaa. Ranskan valtio omistaa 15% Renaultista.

Sulkemisuhan alla mainitaan neljä Renault-tehdasta. Yksi niistä on suuri Flins-tehdas keskellä Pariisia.

Ranskan hallituksen edustaja Sibeth Ndiaye sanoo, että koronavirus on entisestään lisännyt alan ongelmia Ranskassa ja maailmanlaajuisesti. Elinkeino- ja valtiovarainministei Bruno Le  Mairen odotetaan tulevalla viikolla julkaisevan strategiasuunnitelman alalle. Renaultin osalta ei mainita yksityiskohtia.

Renaultin tiedetään jo pitkään olleen kriisissä. Myynti on koronan takia luhistunut alkuvuonna. Renault oli vuonna 2019 ensimmäisen kerran vajonnut "punaisille luvuille" ja ilmoitti säästöohjelmasta, jolla vähennetään kustannuksia kahdella miljardilla eurolla. Tarkempi suunnitelma on luvassa vielä toukokuun aikana.

Väliaikainen johtaja Clotilde Delbos on tehnyt selväksi, että vaaravyöhykkeessä on tehtaita sekä Ranskassa että eri puolilla maailmaa. Renault hakee uutta alkua koentisen konsernijohtajan Carlos Ghosnin 2018 aiheuttaman taloudellisen skandaalin jälkeen.

(Vogel)