MAN - Vaihtoautot

Sastamalalainen Rautaveden Liikenne otti marraskuun lopussa käyttöön kaksi 55-paikkaista Euro 6 -päästöluokan Mercedes Benz Intouro -bussia. Jo aiemmin kalustoa on uudistettu kahdella 19-paikkaisella Mercedes-Benz Sprinter -pikkubussilla, jotka samoin edustavat puhtainta eli Euro 6-päästötasoa.

Rautaveden Liikenne liikennöi päivittäin lukuisia bussivuoroja Sastamalan, Huittisten, Punkalaitumen, Urjalan, Akaan, Hämeenkyrön ja Ikaalisten alueilla. Asiakkaina on koululaisia, opiskelijoita ja työmatkalaisia sekä esimerkiksi asiointimatkoilla käyviä ikäihmisiä. Arkipäivisin vuorojen kyydissä kulkee liki 800 matkustajaa.

Neljän Euro 6 -bussin hankinta lyhyen ajan sisällä on yhtiömme 26-vuotisen historian kallein investointi ja pienelle yritykselle rahallisena panostuksena suuri, liikenteestä vastaava johtaja Erkki Siivonen sanoo.

Tilastojen mukaan koko Suomessa hankitaan vuosittain vain muutama tuliterä täysikokoinen linja-auto ajamaan pelkkää vakiovuoroliikennettä. Siten asutuskeskusten välisiä yhteyksiä hoitava bussikalusto ei ole uusiutunut samassa tahdissa kuin esimerkiksi suurten kaupunkien liikenteissä. Myös ympäristöominaisuuksiltaan kalusto on yleisesti ottaen selvästi heikommalla tasolla. Omalla toimialallaan Rautaveden Liikenne on edelläkävijä. Vastaavia investointeja tämäntyyppiseen liikenteeseen ei ole tehnyt mikään muu saman kokoluokan bussiyritys.