MAN - Vaihtoautot

Liikennevirasto on aloittanut ratasuunnitelmien tekemisen Hyvinkää–Karjaa ja Karjaa–Hanko -rataosilla tasoristeysturvallisuuden parantamiseksi. Suunnitelmat koskevat 17 tasoristeystä Raaseporissa sekä Lohjan kaupungin alueella sijaitsevia Kivelän ja Honkaniementien tasoristeyksiä. Tavoitteena on merkittävästi parantaa tasoristeysturvallisuutta Raaseporin alueella.

Lokakuussa 2017 sattuneen vakavan onnettomuuden johdosta Skogbyn tasoristeys suljettiin väliaikaisesti. Nyt käynnistyvän hankeen tavoitteena on poistaa risteys käytöstä. Samalla selvitetään keinot kaikkien 17 Raaseporin ja kahden Lohjan alueen tasoristeyksen turvallisuuden parantamiseksi. Tavoitteena on parantaa tasoristeysten turvallisuutta tai tarvittaessa poistaa osa tasoristeyksistä.

Raaseporissa on tällä hetkellä 17 tasoristeystä, joista kuusi on luokiteltu vaarallisimpaan 10 prosenttiin tasoristeyksistä (seitsenportaisella asteikolla onnettomuusluokat 7 ja 6). Vuoden 2014 jälkeen alueella on poistettu kuusi tasoristeystä, joista viisi poistui Manngårdin alikulkusiltaratkaisulla.

Suunnittelu käynnistyy alkuvuodesta ja ratasuunnitelmat valmistuvat kuluvan vuoden aikana. Liikennevirasto tekee suunnitelmat yhteistyössä alueen kuntien kanssa.