MAN - Nopeaan toimitukseen

Puunkuormauksen SM-kilpailu miteltiin Messukeskuksen pihassa Logistiikka-Kuljetus 2015 -messujen yhteydessä. Tehtävästä selviytyi parhaiten Kai Siren Pornaisista, joka voitti ajallaan 5:48 vuoden puunkuormaajamestarin arvonimen. Vuodesta 1989 alalla toimineelle Sirenille kyseessä oli jo kuudes suomenmestaruus.

Toiseksi kilpailussa tuli Kari Heinonen Mikkelistä ajalla 5:58 ja kolmannen sijan nappasi Jori Laine Jyväskylästä ajalla 6:11. Naistensarjan voitti ajalla 8:34 Riitta Kekäläinen Kuopiosta ja veteraanisarjan voittaja oli ajallaan 6:11 Auvo Rautiainen Enosta.

Alkukilpailuissa valitut viisi lääninmestaria ja heidän seitsemän haastajansa kilpailivat puunkuormauksen suomenmestaruudesta Helsingin Messukeskuksessa perjantaina 12. kesäkuuta. Kilpailijoiden tehtävänä oli purkaa Mercedes-Benz Arocs -vetoautoon lastattu tukkikuorma Hiabin LOGLIFT 108S -nosturia käyttäen ja lastata se takaisin vetoautoon kilpailusääntöjen mukaisesti.

Taidokkaasti ja nopeasti Hiabin nosturia käytelleet osanottajat antoivat kyytiä tukeille. Kilpailussa kuljettajan piti latoa noin 60 mänty- ja kuusitukkia auton viereen puomiston ulottuman etäisyydelle, ja sen jälkeen latoa puut takaisin autoon. Virhepisteitä tuli puiden putoamisesta, kuorman sivujen epätasaisuudesta tai jos kahmari tai puomisto saivat iskuja.