MAN - Nopeaan toimitukseen

Yhdysvaltain energiaministeriö sijoittaa 750 miljoonaa dollaria puhtaan vedyn tutkimus-, kehitys- ja demonstraatiohankkeisiin nopeuttaakseen energialähteen laajaa käyttöä tällä vuosikymmenellä. Puhdasta vetyä tuotetaan ilman hiilidioksidipäästöjä käyttämällä tuuli- ja aurinkovoimaa.

"Puhdas vedyn valmistaminen runsasta uusiutuvasta energiasta tarjoaa Amerikalle vielä yhden uskomattoman tehokkaan polttoaineen moniin eri sovelluksiin, vähäpäästöisestä käytöstä rakennus- ja valmistusteollisuudessa energian varastointiin autojemme ja kuorma-autojemme tehostamiseen", sanoi Yhdysvaltain energiaministeri Jennifer M. Granholm.

Se on ensimmäinen osa käytettävissä olevista Bipartisan Infrastructure Law:n varoista, joka sitoo miljardi dollaria auttamaan alentamaan kustannuksia puhtaan vedyn tuottoon elektrolyysillä, ja 500 miljoonaa dollaria puhtaiden vetyjärjestelmien ja materiaalien valmistukseen ja kierrätykseen. Hallitus sanoo, että DOE:n vety- ja polttokennoteknologiatoimisto vastaa työstä, mikä auttaa poistamaan teknisiä esteitä ja alentamaan kustannuksia. Osaston tavoitteena on alentaa polttoaineen kustannuksia 80 prosenttia ja tuoda hinta 1 dollariin kilolta kymmenen vuoden sisällä.