TIP-Trailer services

Posti uudistaa jakelureittejä ja laajentaa postinjakelua kohti iltaa. Ensi viikolla 25.4. alkavat muutokset näkyvät osalle postinsaajia totutusta poikkeavana postinjakeluaikana. Toisaalta uudistus mahdollistaa Postin mukaan erilaisten palvelujen, pakettien ja tuotteiden toimittamisen aiempaa joustavammin kotiin asti myös ilta-aikaan.

Muutoksen taustalla ovat kirjeiden ja lehtien jakelumäärien voimakas väheneminen ja toisaalta erilaisten kotiin toimitettavien palvelujen kysynnän kasvu. Esimerkiksi lehtiä jaetaan Postin mukaan nyt saman verran kuin 1950-luvulla.

- Mitä vähemmän kirjeitä ja lehtiä on jaettavana, sitä suuremmaksi nousee yksittäisen lähetyksen käsittelykustannus. On selvää, että meidän täytyy kehittää yhdessä asiakkaidemme kanssa uusia toimintatapoja, sillä hintojen korottaminen ei ole kestävä ratkaisu, jakelusta vastaava johtaja Juhani Vuola korostaa.

Uudistuksen myötä päivän postinkäsittelyä voidaan Postin mukaan rytmittää kulloisenkin postimäärän ja jakelutarpeen mukaisesti. Näin pystytään varaamaan erilaisiin tilanteisiin mahdollisimman oikea määrä tekijöitä ja kohdentaa palvelut kysynnän vaihtelujen mukaan.