SuperMax – Valmiina töihin!

Ylikuormat ovat poliisin mukaan erityisesti Kainuun erityispiirre.

Osa kuljetusyrityksistä varoittaa toisiaan liikennevalvonnasta, mikä voi vaarantaa liikenneturvallisuutta. Asiasta kertoo Oulun poliisilaitos. Se valvoi ammattiliikennettä Kainuussa maanantaista torstaihin.

Poliisin mukaan jotkin yritykset ilmoittavat valvonnoista heti muille autoille. Tarkoituksena on välttyä valvontaan joutumiselta.

– Toiminta on moitittavaa, sillä se vaikeuttaa poliisin mahdollisuuksia puuttua muun muassa huonokuntoisiin tai ylikuormattuihin ajoneuvoihin, Oulun poliisi huomauttaa.

"Ylikuormat ovat harmaata taloutta"

Poliisin mukaan ylikuormaus ovat erityisesti Kainuulle tyypillinen ilmiö. Vaikka osa yrityksistä tiedotti autoja valvonnasta, kirjoitti poliisi useita sakkoja ylikuormista.

Ylikuormat vaarantavat poliisin mukaan kaikkien tienkäyttäjien turvallisuutta.

– Ylikuormat ovat osa harmaata taloutta, joka hankaloittaa lakia noudattavien yritysten mahdollisuutta toimia. Lisäksi ylikuormat rikkovat tiestöä.

Ylikuormien lisäksi poliisi kirjoitti ajoneuvojen teknisistä puutteista sakkoja useille kuljettajille. Rekoissa oli muun muassa jarruvikoja.

Poliisi muistuttaa, että myös epäkuntoiset raskaan liikenteen autot vaarantavat liikenneturvallisuutta.

Ulkomaiset autot hyväkuntoisia

Kajaanissa ja Kuhmossa tehdyt tarkastukset kohdistuivat kotimaisiin ajoneuvoihin.

Tämän lisäksi poliisi tarkasti pääasiassa ulkomaalaisia autoja Vartiuksen raja-asemalla. Vakavia liikenneturvallisuuteen vaikuttavia vikoja ei löytynyt, vaikka autoja tarkastettiin toista sataa.

Poliisin lisäksi valvontajaksoon osallistui katsastushenkilöstöä sekä väkeä aluehallintovirastosta, Traficomista, Rajavartiostosta ja Tullista.

(Kaleva)