Kiinalaisen drone-yhtiön Didiok Makingsin valmistama TY-3R on pohjimmiltaan dronen ja pelastusrenkaan risteys.
Ajatuksena on, että kun rantapelastajat huomaavat kamppailevan uimarin, he laukaisevat dronen, lentävät sen henkilön luo ja laskevat sen veteen, jossa uimari käyttää sitä kelluntalaitteena. Hitaammin liikkuva pelastaja jatkaa sitten vesikulkuneuvolla tuodakseen henkilön takaisin rantaan.
TY-3R lähtee liikkeelle mukana toimitetun joystick-kaukosäätimen napin painalluksella ja tarjoaa lentäjälle reaaliaikaisen näkymän kallistettavasta sisäisestä 720p-kamerasta matkalla ulos.
Kun uimari on pelastettu eikä enää tarvitse dronea kellumiseen, toinen napin painallus saa koneen lentämään itsenäisesti takaisin nousupaikan GPS-koordinaatteihin. Kopteri pystyy nousemaan vedestä sekä laskeutumaan sen pinnalle.
Didiokin mukaan TY-3R voi kelluttaa jopa kahta aikuista, sen viestintäetäisyys on 1,1 km, huippunopeus 47 km/h ja käyttöaika yli 10 minuuttia per akku . Sen väitetään myös painavan alle 5 kg ja olevan täysin IP68-vesitiivis. Tämä tarkoittaa, että se kestää upotuksen 1 metrin syvyyteen 30 minuutin ajan.
TY-3R sammuttaa moottorinsa laskeutuessaan veteen, ja sen potkurien päällä on suojat, jotka suojaavat edelleen uimarien sormia ja muita lisälaitteita. Se on nyt saatavilla Didiok Makings -verkkosivuston kautta hintaan 11 803 dollaria.
Tämä ei ole ensimmäinen uimareita pelastava drone. Pars-, Little Ripper-, Auxdron- ja Project Riptide -järjestelmät pystyvät myös suorittamaan tehtävän, vaikkakin ne kaikki tekevät sen pudottamalla erilliset kelluntalaitteet henkilölle.
(NewAtlas)