MAN - Vaihtoautot

Posti vauhdittaa pakettien noutamista iBeacon-sisäpaikannusteknologiaa hyödyntämällä. Nopeus perustuu asiakkaan älypuhelimen Posti-sovelluksen tunnistamiseen asiakkaan tullessa postiin. Teknologian ansiosta paketit on mahdollista tuoda valmiiksi pikanoutotiskille, josta asiakas voi paketin noutaa.

Asiakkaat pääsevät käyttämään uudenlaista pikanoutoa viidessä postissa Helsingissä, Espoossa, Tampereella ja Turussa. Ensimmäisessä vaiheessa pikanouto-ominaisuus toimii Android-käyttöliittymillä.

Paikannusteknologian käytöstä kerätään kokemuksia posteissa seuraavan puolen vuoden ajan. Postin kumppani pilotissa on ICT-ratkaisuja kehittävä CGI.

Näin pikanouto toimii:

Kun asiakas on aktivoinut Posti-sovelluksessa pikanouto-ominaisuuden, hänen tulostaan postiin saadaan tieto kassalle. Asiakkaan Posti-sovellus kysyy, onko hän noutamassa lähetystä, ja lähetys haetaan valmiiksi pikanoutotiskille. Asiakas saa lähetyksen mukaansa ilman ylimääräistä kuittausta, sillä hän on tunnistautunut jo ottaessaan käyttöön Posti-sovelluksen.