MAN - Vaihtoautot


Otto Lahti (vasemmalla) vastaanotti huomionosoitukseen liittyvän palkinnon 21.3.2023 SATL:n toiminnanjohtaja Pasi Perhoniemeltä (oikealla). Palkinnossa on Vuoden Auto Suomessa 2023 Kia Niron moniurahihnan kiristin. Palkinnon toteutuksen tukena oli Kian maahantuonti Astara Auto Finland Oy (kuva: Arto Vänttinen).

Suomen Autoteknillinen Liito ry. (SATL) on 88. Liittokokouksessaan Tampereella 18.3. nimennyt Otto Lahden Vuoden Autoteknikoksi 2022.

Otto Lahti (42 v.) tunnetaan merkittävästä työpanoksestaan HCT-ajoneuvoyhdistelmien lainsäädännön kehitystyössä Traficomin palveluksessa. Massoiltaan ja mitoiltaan aiempaa suuremmat ajoneuvoyhdistelmät ovat tehostaneet kumipyörälogistiikkaa merkittäväst, SATL perustelee nimitystä.

Puheenvuorossaan Lahti kiitti liikkeellelähdössä yhteistyötä Ruotsin kanssa. Jatkossa kotimaisten perävaunuvalmistajien , yliopistojen, kuljetusyritysten ja viranomaisten yhteistyöllä oli ratkaiseva vaikutus tulokseen. Laskennalliseen puoleen löytyi apua etenkin Oulun yliopistolta.

HCT-rekat Pohjoismaihin

HCT-rekat ovat tehokas lääke CO2-päästöihin kuljettajapulaan ja vientiteollisuuden logistiikkakustannuksiin. Pohjoismaisen yhteistyön seurauksena vuoden sisällä myös Ruotsissa ajetaan 34,5 m pitkillä rekoilla. Myös Tanska on etenemässä asiassa.