MAN - Vaihtoautot

Otokar on ostanut italialaisen Mauri Bus Systemin. Yhtiö on viimeinen lenkki OEM:n toteuttamassa eurooppalaisessa laajentumisprosessissa. Uusi tytäryhtiö auttaa Otokaria toteuttamaan kasvutavoitteensa Italian markkinoilla, konserni sanoo.

Otokar on Koç-konserniin kuuluva yritys, joka kuljettaa nykyään miljoonia matkustajia kymmenillä tuhansilla busseilla yli 60 maassa ympäri maailmaa.

Otokarilla on tällä hetkellä neljä ulkomaista tytäryhtiötä ja viennin osuus yhtiön liikevaihdosta on yli 70 %. Tällä hankinnalla Otokar lisää italialaisen tytäryhtiön Euroopan toimintoihinsa Ranskassa ja Romaniassa jo toimivien yritysten rinnalle.

Tämän yrityskaupan ansiosta "Otokar odottaa vauhdin muutosta Italian markkinoilla erityisesti nollapäästöisen ajoneuvovalikoiman uudistamisen ansiosta. Tähän mennessä Mauri Bus System, joka on merkittävästi myötävaikuttanut Otokarin menestykseen Italian linja-automarkkinoilla, on toimittanut yli 700 Otokar-bussia", toteaa Otokar.

Viime vuonna 101-vuotisjuhliaan juhlinut italialainen yritys hoitaa alueen myynti- ja huoltopalveluita.

Otokar näyttää jatkuvasti vahvaa kasvua erinomaisilla myyntituloksilla ja vahvistaa olevansa yksi suosituimmista linja-automerkeistä Euroopassa Ranskasta, Italiasta ja Espanjasta alkaen. Otokar on viime vuosina allekirjoittanut tärkeitä Italian markkinoilla puitesopimuksia, joiden perusteella se on saanut tilauksia Vectio- ja Kent-busseista vuodelle 2022.

Suurin osa lähikuukausina Toscanassa ja Pugliassa liikenteeseen tulevista Otokar-busseista kulkevat maakaasulla. "Otokar on myös saanut hiljattain tilauksia sähköbusseista, joita tullaan käyttämään useissa Italian kaupungeissa", kerrotaan.

Otokarin varatoimitusjohtaja Kerem Erman toteaa: ”Olemme erittäin iloisia voidessamme toivottaa Mauri Bus Systemin tervetulleeksi Otokar-konserniin. Tällä hankinnalla teemme laatuharppauksen jo ennestään positiiviseen, lähes 13 vuotta kestäneeseen kumppanuuteen. Otokarin menestyksen päätekijä on aina ollut asiakaslähtöisyys. Yrityskaupan myötä olemme lähempänä asiakkaitamme Italiassa ja pystymme ymmärtämään heidän tarpeitaan ja odotuksiaan entistä paremmin."

Erman jatkaa yhtiön kasvutavoitteitsa Euroopan markkinoille: ”Italia on yksi tärkeimmistä markkinoistamme, jonka teillä Otokar-busseja on liikennöinyt vuodesta 2010 lähtien. Olemme vakuuttuneita, että tämä toiminta mahdollistaa Otokarin jo ennestään hyvien tulosten parantamisen maassa."

Mauri Bus Systemin johtaja Umberto Mauri sanoo sopimuksesta: ”Olemme erittäin ylpeitä saadessamme olla osa Otokaria, maailmanlaajuista brändiä. Olen varma, että tällä sopimuksella Otokar vahvistaa läsnäoloaan Italian markkinoilla myynnin ja jälkimarkkinoinnin rintamalla."