MAN - Vaihtoautot

Suomalainen Nordic Regional Airlines tehosti toimintaansa hankkimalla lentäjilleen Panasonicin vahvistetut Toughpad FZ-G1 -kannettavat. Vahvistetut kannettavat pidentävät laitteiden elinkaarta ja vähentävät niiden huoltotoimenpiteistä koituvia kuluja.

Lentokoneiden ohjaamot digitalisoituvat vauhdilla. Toughpadien käyttöönotto on Norran ensimmäinen mittava laitekannan päivitysprojekti.

- Meillä on 24 lentokonetta, joista jokaisessa on kaksi Toughpadia, yksi kummallekin lentäjälle. He hyödyntävät niiden avulla muun muassa karttoja, yhtiön käsikirjoja ja muita operatiivisia tietoja, sekä käyttävät muutamaa työssä vaadittavaa sovellusta, sanoo operoinnin tukiosaston johtaja Norran Jarno Ruotsalainen.

Kansainväliset ilmailumääräykset asettavat omia vaatimuksiaan lentokoneissa käytettävälle tietotekniikalle ja sen ylläpidolle. Jos laitteilla ja järjestelmillä ei ole kansainvälistä hyväksyntää, voi sen hankkiminen olla jopa vuoden prosessi.

- Toughpadeilla lentäjät tekevät lentoonlähtölaskelmia ja suunnittelevat mahdollisimman tehokkaan ja taloudellisen lennon. Koko ajan menemme siihen suuntaan, ettei lentäjien tarvitse kantaa mukanaan paperidokumentaatiota, Ruotsalainen sanoo.

Norran Toughpadit on varustettu Windows 10 -käyttöjärjestelmällä. Valintaa puolsi sen tablettikäyttöön optimoitu käyttöliittymä, sekä järjestelmälle luvattu pitkä elinkaari.