Scania-juhlakiertue

Norjan Postille kuljetuksia suorittavat Bring-yhtiön slovakialaiset kuorma-autonkuljettajat saivat oikeat vastaukset eteensä ennen heille määrätyn liikenneturvallisuuskokeen suoritusta. 

Romanialainen kuljettaja Lucian Mititelu, joka oli töissä Bring Truckingilla vuosina 2012-2015 videoi tapauksen maaliskuussa 2015. Kokeeseen määrityt kuljettajat olivat kerääntyneet koetta suorittamaan, mutta kokeen valvoja saapui paikalle myöhästyneenä. Silloin naispuolinen Bring Truckingin työntekijä ehdotti kokeen aloittamista ajan säästämiseksi. Hän luki osanottajille oikeat vastaukset ennen kokeen suorittamista. Koetapahtuma jota piti edeltää liikennetuvallisuusluento, kesti kaikkiaan 20 minuuttia usean tunnin sijaan.

Lucian Mititelun mukaan tapaus ei ollut ainutkertainen. Hän ei ollut aiemmin videoinut koetilaisuuksia, koska ei ollut varautunut siihen.

Norjan Postin lehdistöpäällikkö Johan Eckhoff vahvistaa, että video on olemassa ja että se on otettu liikenneturvallisuuskokeen yhteydessä. Hän sanoo, että kaikki väärin perustein hyväksytyt kuljettajat joutuvat uusimaan kokeen.

Lucian Mititelu arvostelee Norjan Postia myös sosiaalisesta alennusmyynnistä. Kuljettajat jotka ajavat eninmäkseen Pohjolassa, saattavat joutua ajamaan jopa kuusi viikkoa peräjälkeen ja slovakialaisilla palkoilla eli 34 Norjan kruunun tuntipalkalla (vajaat 37 Ruotsin kruunua).

Johan Eckhoff kiistää väitteen sosiaalisesta alennusmyynnistä.