TIP-Trailer services

Nokian Renkaat on esitellyt Itävallassa uudet SUV-renkaiden Powerproof ja Wetproof vaihtoehtonsa. Uutuuksilla tähdätään Keski-Euroopan kasvaville SUV-kesärengasmarkkinoille. Virallisena tavoitteena on myynnin kasvu 50 prosentilla seuraavan viiden vuoden aikana.

Renkaiden epäsymmetrisellä pintakuviolla haetaan valmistajan mukaan kaksinkertaista turvavyöhykettä. Renkaan ulkoreunan karkealla palakuviolla tavoitellaan ohjauksen tarkkuutta ja vakautta. Sisäreunan kuvioiden negatiivisella jättökuviolla tavoitellaan tehokasta  vedenpoistoa. Molemmilla rengastyypillä on Aramidilla vahvistetut sivupinnat suojaamaan reunakivien ja epätasaisten pintojen leikkaavilta vaikutuksilta.

Uudet Powerproof SUV:it on tarkoitettu antamaan vakautta suurilla nopeuksilla. 29 vaihtoehtoa 17-21 tuuman kokoluokissa tarjoavat V (240 km/t), W (270 km/t) ja Y (300 km/t) nopeusluokituksia. 

Wetproof SUVit sopivat myös päällystämättömille teille, joita on paljon Pohjois-, Itä- ja Etelä-Euroopassa. Ulkoreunan terävät palapinnat antavat sivutukea ja pyrkivät myös estämään irtokivien tarttumista kulutuspintaan. 27 rengasvaihtoehtoa 16-19 tuuman kokoluokissa tarjoavat H (210 km/t) sekä V ja myös W nopeusluokituksia.