MAN - Vaihtoautot

Linja-autoyhtiö Nobina on tilannut 55 sähköistä alueellista linja-autoa Solarikselta. Nämä bussit liikennöivät Tukholman alueella SL:n (Storstockholms Lokaltrafik), joka on alueen joukkoliikenneviranomainen, valvonnassa. Luokkaan II luokitellut 15 metriä pitkät kolmiakseliset matalat linja-autot toimitetaan tulevan vuoden viimeisellä neljänneksellä. Asiasta kertoo ruotsalainen Bussmagasinet.se.

Kyseiset linja-autot ovat Solaris Urbino Electric 15 LE, joka lanseerattiin loppuvuodesta 2020 ja on räätälöity vastaamaan sekä SL:n että Nobinan vaatimuksia. Bussi kehitettiin erityisesti Skandinavian markkinoihin keskittyen. Nämä ajoneuvot on varustettu 560 kWh:n akulla, niissä on varastolatausominaisuudet ja niitä saa sähköisen TSA-keskusmoottorin. Keskiovessa on pyörätuoliramppi esteettömyyden parantamiseksi.

Mallin lanseerauksen yhteydessä julkaistujen tietojen mukaan Solaris Urbino Electric 15 LE on Solariksen historian ensimmäinen, joka toteutettiin pelkästään akku-sähkökäyttöisenä. Siihen mahtuu jopa 65 istuinta mukavuuksilla, kuten USB-laturit, lukulamput tai käsinojat. Linja-autoon mahtuu enintään 105 matkustajaa.