MAN - Vaihtoautot

Motonet laajentaa autoilijan palveluitaan aloittamalla autonavainten teon valituissa tavarataloissa. Motoneteissä voi jatkossa korjauttaa rikkoutuneen autonavaimen tai teettää kokonaan uuden sekä vaihdattaa avaimen paristot. 

– Jos vanha avain on kadonnut tai rikkoutunut, uusi avain hankitaan tyypillisesti viimeistään silloin, kun auto myydään. Toinen tavallinen tilanne lisäavaimen hankinnalle on se, jos yhdellä autolla on säännöllisesti useampi kuljettaja. Näin voi olla esimerkiksi perheissä, joissa lapset ovat nuoria aikuisia, taustoittaa Motonetin toimitusjohtaja Marko Röytiö.

Palvelu on aluksi saatavilla yhdeksässä Motonet-tavaratalossa: pääkaupunkiseudulla Espoon Hannuksessa, Helsingin Roihupellossa, Vantaalla ja Kirkkonummen huhtikuussa avatussa tavaratalossa, Tampereen seudulla Pirkkalassa sekä muualla Suomessa Turussa, Oulussa, Joensuussa ja Jyväskylän Keljossa.

Alkuun autonavainasioissa palvellaan arkisin klo 9–15, mutta kun henkilöstön osaaminen tavarataloissa karttuu, palveluaikaa on tarkoitus pidentää.

– Tavoitteena on, että voisimme tulevaisuudessa ottaa tilauksia vastaan ja luovuttaa valmiita avaimia tavaratalon koko aukioloaikana eli myös iltaisin ja viikonloppuisin, Röytiö kertoo.

Avaimen teko voi kestää useamman tunnin. Uudemman sukupolven älyavaimet ohjelmoidaan lähes poikkeuksetta ajoneuvossa, minkä vuoksi palvelu toteutetaan pääsääntöisesti ajanvarauksella. Ajoneuvosta riippuen mukaan saatetaan tarvita kaikki ajoneuvon toimivat avaimet.