Scania V8 – Uusi kuningas!Mitsubishin uusi viidennen sukupolven L200-malli on saanut keulalleen uuden 2,4-litraisen MIVEC-turboahdetun dieselmoottorin.
 
Vaihteistopuolella on tarjolla 6-pykäläisen manuaalin lisäksi 5-vaihteinen automaatti. Alumiinilohkoisesta moottorista irrotetaan parhaimmillaan 181 hv ja vääntöä 430 Nm. Matalin CO2-päästöarvo on 169 g/km.

Super Select 4WD-II nelivetojärjestelmä on lainattu Mitsubishi Pajero maastoautosta. Valittavana on neljä eri ajotilaa: perinteinen takaveto ja kolme 4WD-ajotilaa.
 
Uuden korin kerrotaan olevan 7 prosenttia entistä vääntöjäykempi. Ohjauksen välityssuhde on entistä nopeampi ja kääntösäde on entistä pienempi. (5,9m)
 
Kuljettajaa avustavien varusteiden puolelle on tuotu joukko uusia mukavuus- ja turvallisuusvarusteita. Perusmallin vakiovarusteluun sisältyy mm. peruutuskamera, kaistavahti, perävaunun vakautusjärjestelmä, mäkilähtöavustin sekä vakionopeudensäädin ja sadetunnistin.
 
Vetokyky: 3100 kg, kantavuus: 1030 kg
 
Thaimaassa valmistetun L200 malliston hinnat alkavat noin 35 000 eurosta. Suomen maahantuontiohjelma sisältää Club Cab ja Double Cab -mallit
 
Mitsubishi L200 koeajoraportti on luettavissa Auto, tekniikka ja kuljetus -lehdestä (9/2015)