MAN - Vaihtoautot

Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne seuraa 10.–11.3. Nordic Response 24 -puolustusharjoitusta Lapissa. Kyseessä on ensimmäinen kerta kun Suomen liikenne- ja viestintäministeri on paikan päällä kansainvälisissä puolustusharjoituksissa. Ministeri Ranne tutustuu vierailullaan Puolustusvoimien ja Ilmavoimien toimintaan, pohjoismaiseen viranomaisyhteistyöhön sekä Naton ja pohjoismaiden puolustusyhteistyöhön infran näkökulmasta.

- On tärkeä päästä näkemään, miten infra toimii ja kestää Nordic Response 24 -harjoituksessa. Toimiva infra on elintärkeä osa Suomen huoltovarmuutta ja sotilaallista puolustuskykyä. Infran on oltava toimivaa ja kestettävä myös poikkeusoloissa, painottaa liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Liikenne- ja viestintäministeriö tekee tiivistä yhteistyötä puolustusministeriön ja Puolustusvoimien kanssa.

- Infrainvestointien tarvetta ja priorisointia tullaan tarkastelemaan harjoitusten jälkeen erityisesti sotilaallisen liikkuvuuden ja huoltovarmuuden näkökulmista, jatkaa ministeri Ranne.

Suomen Puolustusvoimat osallistuu Norjan johtamaan Nordic Response 24 -harjoitukseen, joka järjestetään Suomen, Norjan ja Ruotsin pohjoisosissa 4.–15. maaliskuuta 2024. Kyseessä on laaja taisteluharjoitus maalla, merellä ja ilmassa.

Nordic Response 24 on osa Naton Steadfast Defender 24 -harjoitussarjaa, jossa Nato-maat ja kumppanit harjoittelevat liittokunnan kykyä siirtää joukkoja pohjoiseen harjoittelemaan puolustuksellista yhteisoperaatiota arktisissa olosuhteissa Suomen, Norjan ja Ruotsin alueilla.