Scania-Markkinajohtaja

Liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marinin valtiosihteeri ja erityisavustajat on nimitetty.

Ministeri Marinin valtiosihteerinä toimii valtiotieteiden maisteri Mikko Koskinen. Koskinen siirtyi liikenne- ja viestintäministeriöön SDP:n poliittisen valmistelun päällikön tehtävästä. Aiemmin hän on työskennellyt Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK:n koulutuspäällikkönä sekä ministerin erityisavustajana.

Erityisavustaja Ilkka Hamunen avustaa ministeriä erityisesti liikennepolitiikkaan liittyvissä asioissa. Hamunen on työskennellyt aiemmin viestintä- ja liikennepoliittisena asiantuntijana Sosialidemokraattisessa eduskuntaryhmässä sekä eduskunta-avustajana. Hän on koulutukseltaan insinööri (AMK).

Erityisavustaja Henrik Haapajärven vastuulla ovat erityisesti viestintäpoliittiset asiat. Haapajärvi on työskennellyt aiemmin Ammattiliitto Pron elinkeino- ja ympäristöpoliittisena asiantuntijana.

Pirita Ruokonen toimii ministeri Marinin mediasuhteista ja viestintäasioista vastaavana erityisavustajana. Ruokonen siirtyy liikenne- ja viestintäministeriöön Cloubi Ltd:stä projektipäällikön tehtävistä 15.7.2019. Ruokonen on koulutukseltaan filosofian maisteri.