MAN - Vaihtoautot

(Symbio)

Rengasjätti Michelinin, suuren autokonsernin Stellantiksen ja Forvian yhteisyritys Symbio on nyt virallisesti avannut ensimmäisen polttokennoja valmistavan tehtaansa Ranskassa.

Lehdistötiedotteessa kerrotaan, että Stellantis aikoo laajentaa vetytarjontaansa. Euroopassa jo saatavilla olevien keskikokoisten pakettiautojen lisäksi kyse on isoista pakettiautoista, Ram-lava-autoista ja raskaista kuorma-autoista Pohjois-Amerikan markkinoille. Symbio tulee olemaan polttokennojen toimittaja.

Uuden laitoksen - Saint-Fonsissa sijaitsevan Symphonhyn - kapasiteetin kerrotaan olevan 16 000 yksikköä ja se kasvaa 50 000 yksikköön vuonna 2026.

- Alle kahden vuoden kuluttua valmistuva tehdas on osoitus Symbion kyvystä täyttää teolliset sitoumuksensa. Ensimmäinen Symphonhylla täysin koottu polttokennojärjestelmä valmistettiin lokakuussa 2023 – vain kuukausi sen jälkeen, kun gigatehdas aloitti toimintansa, kertoo Symbion toimitusjohtaja Philippe Rosier.

Uusi tehdas on osa Hy Motivea, suurta teollisuus- ja teknologiaprojektia, jota Euroopan unioni ja Ranskan hallitus tukevat. Lehdistötiedotteessa todetaan, että Hy Motive suunnittelee miljardin euron investointeja!

Suunnitteilla on muun muassa toinen suuri tehdas, joka kasvattaa tuotantokapasiteetin Ranskassa yhteensä 100 000 järjestelmään. Hankkeen tavoitteena on myös kehittää uusia teknologioita tukemaan polttokennoteknologian kilpailukykyä. Tavoitteena on saavuttaa pariteetti akkukäyttöisen sähköliikkuvuuden kanssa viimeistään vuoteen 2030 mennessä.

Stellantis on melko uusi, mutta erittäin suuri toimija automaailmassa, joka edustaa 16 merkkiä, mukaan lukien Alfa Romeo, Citroen, Fiat, Jeep ja Peugeot.