MAN - Vaihtoautot

Uudessa GLC:ssä on panostettu johdonmukaisesti hybridivoimanlähteisiin. Mallisto sisältää nelisylinterisiä bensiini- ja dieselmoottoreita, joiden tukena on aina sähkömoottori. Moottoreista neljä on niin sanottuja kevythybridejä, joissa on toisen sukupolven integroitu käynnistingeneraattori (ISG). Kevythybrideistä Suomen maahantuontiohjelmaan kuuluu 220 diesel. Kolme muuta moottoria ovat ladattavia hybridejä, joiden järjestelmätehot ulottuvat aina 285 kW:n tehoon (387 hv) saakka ja kokonaisvääntömomentti on jopa 750 Nm. Kaikkien ladattavien hybridimallien toimintamatka sähköllä on yli 100 kilometriä (WLTP). Tämän hetken arvion mukaan pistokehybridien hinnasto julkaistaan syys-/lokakuun vaihteessa.

GLC-malliston nelisylinteristen bensiini- ja dieselmoottoreiden yhteydessä toimii aina sähkömoottori. Neljä moottoriyhdistelmistä on kevythybridejä, joissa hyödynnetään toisen sukupolven integroitua ISG-starttigeneraattoria ja 48 voltin sähköjärjestelmää. Kolme muuta moottorivaihtoehtoa ovat neljännen sukupolven plug-in-lataushybridejä, joissa yhteisteho on jopa 285 kW (387 hv) ja suurin yhteisvääntömomentti 750 Nm. Lataushybridiä hankkiva asiakas voi valita joko bensiini- tai dieselmoottorisen vaihtoehdon.

Lataushybridien sähkömoottorin teho on 100 kW (133 hv), vääntö 440 Nm ja toimintamatka sähköllä on yli 100 kilometriä (WLTP), mikä käytännössä riittää melkein kaikkien päivittäisten ajomatkojen ajamiseen pelkällä sähkövoimalla – ilman paikallispäästöjä ja lähes äänettömästi. Sähkökäyttöä helpottaa jäljellä olevan toimintamatkan reaaliaikainen simulaattori: laskuri joka arvioi, miten kuljettajan ajotapa ja olosuhteet vaikuttavat akun varauksen riittävyyteen.

GLC:llä voi ajaa sähköllä 140 km/h nopeuteen saakka. Jarrutusenergian talteenoton tehostamiseksi autossa käytetään sähkömekaanista jarrutehostinta, joka automaattisesti vaihtaa jarrutilasta rekuperaatio- eli energian talteenottotilaan ja takaa aina hidastusenergian hyödyntämisen taloudellisimmalla mahdollisella tavalla. Sen ansiosta paras mahdollinen 100 kW:n rekuperaatioteho saavutetaan useammin kuin käyttämällä perinteistä täyshydraulista jarrujärjestelmää. 

Varustukseen kuuluvat kiinteä 4MATIC-neliveto, eri alustoille ja luonnonoloihin räätälöidyt ajo-ohjelmat, off-road-näyttö sekä hyvät pito- ja käsittelyominaisuudet olosuhteista riippumatta.

GLC:ssä etuakselilla uusittu nelitukivartinen etuakselisto sekä monitukivartinen taka-akseli. Vakiovarusteena pistokehybrideissä on taka-akseliston ilmajousitus tason säätöineen. GLC:n pienin ilmanvastuskertoimen Cd-arvo on vain 0.29 eli kaksi kymmenystä edeltävän sukupolven autoja (0.31) pienempi. Ilmanvastuksen ja tuuliäänien pienentämiseksi on käytetty CGD (Computational Fluid Dynamics) -tuulisimulaatioita sekä tuulitunnelitestejä.

Niiden ja parantuneen äänieristyksen ansiosta auton matkustamo on erittäin hiljainen jonka huomasi kyllä selvästi myös koeajolla.

GLC:n uudet mitat heijastelevat auton dynaamista ja voimakasta luonnetta. Korin pituus on 4716 mm eli 60 mm edeltävää mallia enemmän, akselivälissä muutos on + 15mm. Auton korkeus on pienentynyt 4 mm:ä. Raideleveys on kasvanut edessä 6 ja takana 23 mm (edessä nyt 1627 ja takana 1640 mm). Leveys on säilynyt ennallaan 1890 mm.