SuperMax – Valmiina töihin!

Vähälä Yhtiöiden hiljaiset ja paikallisesti päästöttömät MAN eTGE täyssähköpakettiautot aloittavat liikennöinnin Oulun ja Jyväskylän kaupunkijakelussa maanantaina 29.6.2020.

Vähälä Yhtiöiden uudet täyssähköpakettiautot ovat MAN eTGE 3.140 umpipakettiautoja. Kokonaispainoltaan 3,5 tonnin autot ovat etuvetoisia, varustettuina puolikorkealla korilla. Lähipäästöiltään pienien ja lähes äänettömien autojen teho on 100 kW (136 hv), akuston kapasiteetti 35,8 kWh ja WLTP -mittaustavan mukainen toimintasäde 114 km.

- Päätimme investoida sähköiseen kaupunkijakelukalustoon. Päädyimme ajoneuvovalinnassamme MAN eTGE:hen, joka vastaa tarpeitamme kooltaan, ominaisuuksiltaan ja elinkaarensa kustannuksiltaan. Kokoluokassaan ensimmäisenä Suomessa ammattiliikenteeseen otettavat sähköautot antavat meille tärkeää tietoa ja kokemuksia sähköisen jakelukaluston tuomista mahdollisuuksista, summaa Ville Vähälä uusien ajoneuvojen hankintaa.

Viime vuosien aikana Vähälä Yhtiöt on investoinut muun muassa kaasukäyttöiseen raskaanliikenteen kalustoon, testannut sähkökäyttöistä thermoperävaunua ja parantanut merkittävästi kiinteistöjensä energiatehokkuutta. Yhtiö on mukana Oulun kaupungin kehityshanke ITS Oulussa ja aloittanut keskusta-alueella tavarajakelun sähköavusteisella Armadillo -konttipyörällä. Nyt liikenteeseen lähtevät täyssähköpakettiautot jatkavat yhtiön edistyksellistä työtä puhtaamman logistiikan puolesta.