MAN - Vaihtoautot

H2stations.org-verkkosivusto on juuri ilmoittanut, että 921 asemaa ympäri maailmaa tarjosi vetyä polttoaineena vuoden 2023 loppuun mennessä.

Euroopassa avattiin 37 vetyasemaa lisää vuonna 2023, yhteensä 265 H2-asemaa vanhalla mantereella. Merkittävää on, että 92 % niistä voi palvella myös raskaita ajoneuvoja (linja-autot, kuorma-autot), mikä on huomattava kehitys, sillä vuonna 2019 70 % uusista latauspisteistä oli tarkoitettu pääasiassa autoille.

Engien viiveet "vihreässä" vedyssä

Engien toimitusjohtajan Catherine Mc Gregorin viimeinen puhe Energy Weekin aikana, joka pidettiin Lontoossa 25.-27. helmikuuta, osoittaa, että teollinen todellisuus kestää hieman odotettua enemmän aikaa.

Vaikka Catherine Mc Gregor ilmoitti, että Engie säilyttää tavoitteensa 4 gigawatin hiilettömästä vedyn tuotannosta, hän täsmensi, että se siirsi tämän tavoitteen vuoteen 2035 vuoden 2030 sijaan.

Johtajan mukaan näiden markkinoiden kypsyminen kestää alun perin toivottua pidempään, koska uusiutuvista energialähteistä tuotetulle "vihreälle" vedylle on edelleen vaikea löytää asiakkaita, "koska se on erittäin kallista tuottaa" .