MAN - Vaihtoautot

Tulevaisuudessa kaupunkialueilla toimivat hyötyautot saavat entistä enemmän lasipintaa.

Lontoon pormestari, Sadiq Khan on julkistanut suunnitelman kuorma-autojen kuljettajanäkemää arvioivan tähtiluokitusjärjestelmän käyttöönotosta. Keskeisenä päämääränä on jalankulkijoiden turvallisuuden parantaminen. Jos uuden Direct Vision Standard (DVS) -luokituksen mukaan tarkastettavassa ajoneuvossa havaitaan liikaa kuljettajanäkemää häiritseviä tai muuten vaikeita kuolleita kulmia, auton pääsy keskustaan evätään.

Asian tiimoilta annetuissa lausunnoissa ja ehdotuksissa todetaan, että vaarallisten, ei yhtään tähteä saavien raskaiden hyötyajoneuvojen(mm. raskaat maansiirtoajoneuvot) pääsy evättäisiin kokonaan tammikuussa 2020. "off-road" raskaiden ajoneuvojen on kielletty Lontoon kaduilta kokonaan päivänä tammikuusta 2020 alkaen, ja vuodesta 2024 alkaen vain kuorma-autot, jotka yltävät DVS -lukituksessa vähintään kolmeen- tai useampaan tähteen.

Suunnitelma siirtyy laajempaan käsittelyyn lähikuukausien kuluessa. Toteutuessaan DVS-luokitus tulee muuttamaan merkittävästi hyötyajoneuvovalmistajien tulevien mallien suunnitteluun ja mallitarjontaan.