MAN - Vaihtoautot


Janne Nevalainen, vasemmalla ja Jarmo Seppälä ovat olleet kuukauden päivät liikkeellä uudella diagnostiikka-autolla. Pikkujutut ja ohjelmistopäivitykset onnistuvat asiakkaan pihalla. Isot hommat tehdään korjaamolla mutta kokemuksen mukaan aika moni vika saa ensiavun diagnostiikka-auton avulla.

Volvo Finland on ottanut käyttöön ainakin pääkaupunkiseudulla liikkuvan diagnostiikka-auton. Se on rakennettu Renault Master umpipakettiauton pohjalle.

Auto on varustettu tuoreimmalla saatavissa olevalla diagnostiikkalaitteistolla. Sen avulla pystytään tutkimaan autoa vaivaavat viat ja tekemään pikkukorjauksiakin. Samalla hoituvat esimerkiksi moottorin ja vaihteiston ohjelmistopäivitykset. Auto voi tulla esimerkiksi bussivarikolle yöaikaan ja päivittää kaikki varikolla olevat autot ajan tasalle. Kuukauden verran liikkeellä olleen auton tehtäviin on kuulunut paitsi suunniteltuja päivityskäyntejä myös esimerkiksi avainten koodauksia ja pienten vikojen korjauksia.

Diagnostiikan avulla voidaan tilata osat valmiiksi varsinaisia korjauksia varten. Se vähentää korjaamolla vietettävää aikaa.

Auto palvelee Volvon ja Renaultin kuorma- ja linja-autoja.