MAN - Vaihtoautot

Liikennepalvelukauppiaat ry:n hallitus on valinnut yrittäjä Mika Mäen Vuoden Kauppiaaksi 2022.

Mika Mäki on erinomainen esimerkki yksityisestäpolttoainekauppiaasta, joka on pystynyt yhdistämään polttoainemyynnin ympärille monenlaista muutakin liiketoimintaa, kuten mm. majoitus-, kahvila- ja ravintolatoimintaa ja autonvuokrausta. Mika Mäen liiketoiminnassa erityispiirteenä on omalla kuljetuskalustolla toimiminen ja tätä kautta asiakkaiden palveleminen. Huoltoasemien polttoainetoimitusten lisäksi yritys myy lämmitysöljyä laajalle alueelle.

Mika Mäen isä Reijo Mäki on aikanaan aloittanut Pellossa Esso-kauppiaana 13.4.1979.

Mika Mäki aloitti perheyrityksessä Sodankylä Essolla syyskuussa 1992, jolloin yrityksen nimi oli Huoltoasema R & M Mäki Ay.

Nykyinen yritys LP Autohuolto Oy on toiminut 20.5.1999 alkaen SEO-kauppiaana. Mika Mäki on ollut 1.10.2006 alkaen LP Autohuolto Oy:n toimitusjohtajana. Mäki on toiminut vuodesta 2017 lukien SEO:n hallituksen jäsenenä.

LP Autohuolto Oy:llä on neljä miehitettyä liikennepalveluasemaa, jotka sijaitsevat Pellossa, Muoniossa, Ylitorniossa ja Sodankylässä. Miehitettyjen asemien lisäksi yrityksellä on kolme kylmäasemaa, jotka sijaitsevat Ylläsjärvellä, Juoksengissa ja Sieppijärvellä.

LP Autohuolto Oy työllistää noin 30 henkilöä ja sen liikevaihto vuonna 2020 oli 12,4 miljoonaa euroa.