MAN - Vaihtoautot

Laki velvoittaa kuntia ja valtiota hankkimaan tietyn osuuden vähä- ja nollapäästöisiä ajoneuvoja, kun ne tekevät uusia hankintoja.

Lailla pannaan täytäntöön EU:n puhtaita ajoneuvohankintoja koskevan direktiivin vaatimukset. Laki koskee esimerkiksi kuntien, valtion tai seurakuntien ostamia ajoneuvoja ja liikennepalveluita kuten koulukuljetuksia, jätteiden keruuta, paikallisliikenteen bussipalveluiden ostoja ja Kelan kuljetuksia. Lisäksi lailla säädellään käyttöoikeussopimuksella tehtyjä hankintoja.

Lue Liikenne- ja viestintäministeriön tiedote.

Palveluiden saatavuus paranee
Traficom kehittää ja ottaa käyttöön uusia sähköisiä asiointipalveluita kaiken aikaa.

Liikenneyrittäjätutkinto on suoritettu keväästä 2021 alkaen tablettitietokoneella Traficomin palveluntuottajan Ajovarman toimipisteissä.

Seuraavaksi muuttuu turvallisuusneuvonantajan koe, joka otetaan käyttöön vuoden 2022 aikana.

Koe suoritetaan tablettitietokoneella samalla tavoin kuin muun muassa kuljettajatutkinnon teoriakoe. Samassa yhteydessä paperikokeista luovutaan.

Muutoksien myötä tutkintojen ja kokeiden saatavuus paranee ja osallistuminen helpottuu, kun tutkinnon voi suorittaa Ajovarman palvelupisteissä eri puolella Suomea.

Myös digitaalisen ajopiirturin kuljettajakortin hakeminen onnistuu näillä näkymin vuoden 2022 aikana oma-asiointipalvelun kautta verkossa.

Tutustu asiointipalveluihimme

Ajovarman asiakaspalvelu
Traficomin asiointipalvelut ammattiliikenteen yrityksille ja organisaatioille
Traficomin asiointipalvelut ammattikuljettajille

Ajovarma toimii Traficomin palveluntuottajana ja vastaanottaa kortti- ja lupahakemuksia sekä neuvoo ammattiliikenteen pätevyyksiin liittyvissä kysymyksissä.