MAN - Vaihtoautot

Lahdessa rakennetaan modernia logistiikkakeskusta, jonka käyttökulut saadaan alhaisiksi ekologisin ratkaisuin. Ensivaiheessa avautuu 18 000 neliötä varastotilaa kokonaisvaltaisin logistiikkapalveluin. Vuokralaisia on tulossa myös ulkomailta.

- Rakenteilla on yli 26 000 kerrosneliömetrin kokonaisuus, jonka mahdollisuudet tekevät Lahdesta uudella tavalla kiinnostavan toiminta-alueen monelle yritykselle. Kujala on alueen suurin logistiikkakiinteistöhanke sitten Hartwallin vuonna 2003 valmistuneen urakan, kertoo projektijohtaja Juha Keiski Superion Oy:ltä.

Kujalan alueelta otetuista tuoreista ilmakuvista saa jo käsityksen syksyllä avautuvan logistiikkakeskuksen mittasuhteista. Lahtelainen logistiikan ulkoistusyhtiö Alfaroc Logistics tekee Kujalan projektia vahvassa lahtelaisyhteistyössä urakasta vastaavan Superionin kanssa. Tällä hetkellä tontilla tehdään maalämpökaivojen porauksia, maalämpöjärjestelmän asennuksia sekä vesikattotöitä.

Rakennussuunnitelmissa on kiinnitetty erityistä huomiota ekologisiin ratkaisuihin. Muun muassa maalämmön ja aurinkopaneelien avulla käyttökustannukset saadaan uuteen kiinteistöön huomattavasti perinteisiä logistiikkakeskuksia alhaisemmiksi. Kun eteläinen kehätie vuonna 2020 liittymineen valmistuu, paranee Kujalan saavutettavuus entisestään. Alueelta pääsee jatkossa suoraan nelostielle tai valtatie 12:lle. Tässä kaksi merkittävää syytä sille, miksi ensivaiheessa valmistuva osuus kiinteistöstä on täyttynyt melkein kokonaan jo yli puoli vuotta ennen avajaisia.

- Vuokralaisten nimiä en voi vielä kertoa, mutta joukossa on myös Suomen rajojen ulkopuolelta uusia yrityksiä, jotka ulkoistavat nyt logistiikkapalvelunsa Lahdesta käsin hoidettavaksi. Hanke tuo kokonaisuudessaan yli 80 uutta työpaikkaa Lahteen, kertoo toimitusjohtaja Tiia Bister Alfaroc Logisticsilta. 

Kujalan logistiikkakeskuksesta asiakas saa varastoinnin lisäksi tuotteiden käsittelypalvelut, terminaalipalvelut ja erilaiset pakkaamopalvelut. Lisäarvopalveluiden avulla yritys voi ulkoistaa myös esimerkiksi laaduntarkistukset, hinnoittelun ja kokoonpanon täysin Alfarocin vastuulle.

- Käytössä on paljon uusinta teknologiaa ja nykyaikaisia hyllyratkaisuja. Asiakkailtamme saadun palautteen perusteella vahvuutemme on jo tähänkin asti ollut nopea ja joustava reagointi logistiikan muuttuviin tarpeisiin. Tähän Kujala tarjoaa lisää mahdollisuuksia, Bister toteaa.