MAN - Vaihtoautot

Luokkansa voittaneen Niro EV:n kannoilla toiselle sijalle sijoittui keväällä markkinoille tullut Sportage Plug-in Hybrid. Myös Kia EV6 GT keräsi kiitosta tuomaristolta.

Yksi merkittävimmistä Saksassa vuosittain jaettavista autoalan palkinnoista on Kultainen ohjauspyörä. Palkinnon jakavat arvostetut julkaisut Auto Bild ja Bild am Sonntag. Kilpailussa oli tänä vuonna mukana yhteensä 47 uutuusmallia, joista julkaisujen lukijat äänestivät kolme finalistia yhteensä seitsemässä eri kategoriassa.

Kia Niro EV ja Kia Sportage Plug-in Hybrid molemmat pääsivät finaaliin kategoriassa kompaktit SUV:t. Myös Kia EV6 GT äänestettiin finaalikolmikkoon ylemmän keskikokoluokan autojen keskuudessa. Finaalikierroksella 21-henkinen media-alan ammattilaisista koostuva tuomaristo pääsi tutustumaan kattavasti autoihin ennen äänestystä.

Kompaktien SUV-mallien luokassa Kultainen ohjauspyörä 2022 -palkinnon voitti kesällä markkinoille tullut Kia Niro EV. Kian kaksoisvoiton luokassaan varmisti hienosti toiselle sijalle äänestetty Sportage Plug-in Hybrid. Kaksikon menestys on erityisen arvokasta, sillä kyseessä on yksi Euroopan suosituimmista autoluokista.

Myös Kian historian tehokkain malli keräsi tuomaristolta kiitosta. 585-hevosvoimainen Kia EV6 GT oli mukana ylemmän keskikokoluokan kilpailussa, ja sijoittui luokassaan toiseksi.

Kia Niro EV:n palkinto jatkaa Kian vahvaa menestystä Kultainen ohjauspyörä -kilpailuissa. Vuonna 2020 Kia Sorento voitti isojen SUV-mallien kategorian ja vuonna 2019 Kia XCeed palkittiin parhaana alle 35 000 euron mallina.

Sähköisen Kia Niro EV:n lisäksi täyshybridinä ja ladattavana hybridinä tarjolla oleva Niro on myös mukana Vuoden Auto Suomessa 2023 -kilpailun finaalissa. Kilpailussa oli tänä vuonna mukana 30 uutuusmallia ja ensimmäiseltä kierrokselta äänestettiin finaaliin kuusi automallia. Kilpailun voittaja julkaistaan 16.12.