MAN - Vaihtoautot

Kesko luopuu Neste K -liikenneasemista. Luopumisen taustalla on päivittäistavarakaupan roolin pieneneminen liikenneasemilla.

Kesko vastaa tällä hetkellä Neste K -asemien päivittäistavarakaupasta sekä oheispalveluista. Muutoksessa tavoitteena on, että asemien palvelut jatkuvat Nesteen palveluina.

Muutoksella ei ole vaikutuksia Nesteen muuhun asemaverkostoon ja palveluihin.

Keskittyminen ydinliiketoimintaan on ollut osa Keskon kasvustrategiaa viime vuosina, ja liikenneasematoiminnasta luopuminen jatkaa tätä kehitystä.

“Suunnitellun muutoksen syynä on päivittäistavarakaupan muuttunut rooli Neste K -liikenneasemilla. Päivittäistavaramyynnin osuus liikenneasemilla on pienentynyt vuonna 2016 voimaan astuneen vähittäiskauppojen aukioloaikauudistuksen jälkeen ja toiminta on painottunut ravintola- ja kahvilapalveluihin. Tämän seurauksena Neste K -ketjun liiketoiminta on muodostunut eri tyyppiseksi verrattuna muihin Keskon ruokakauppaketjuihin ja synergiahyödyt jäävät aiempaa pienemmiksi. Keskittyminen ydinliiketoimintaan on ollut osa Keskon kasvustrategiaa viime vuosina, ja suunnitelma liikenneasematoiminnasta luopumisesta jatkaa tätä kehitystä”, sanoo Keskon päivittäistavarakaupan toimialajohtaja Ari Akseli.

Vuonna 2022 Keskon päivittäistavarakaupan liikevaihto oli 6 125 milj. euroa ja Neste K -liikenneasemien osuus tästä oli 56 milj. euroa.

Neste palvelee tiellä liikkujien tarpeita maan kattavimmalla, yhteensä noin 720 aseman verkostollaan. Verkosto muodostuu Neste- ja Neste K -asemista, miehittämättömistä Neste Express- sekä raskaan liikenteen Neste Truck -asemista.

Kesko suunnittelee vetäytymistä Neste K -liikenneasemien operoinnista vuoden 2024 aikana. Neste K -liikenneasemia on yhteensä 64.

Suunnitellussa muutoksessa tavoitteena on, että polttoainemyynnin lisäksi asemien palvelut jatkuvat Nesteen palveluna ja Plussa-ohjelma jatkuu. Muutoksella ei ole vaikutuksia Nesteen muuhun asemaverkostoon ja palveluihin.

Neste K -kauppiaille tarjotaan mahdollisuutta jatkaa Neste-ketjussa. Lisäksi kartoitetaan kauppiaiden toiveita ja mahdollisuuksia jatkaa tulevaisuudessa K-ruokakauppiaana.

“Nesteen laaja asemaverkosto palveluineen vastaa asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin jatkossakin. Suunnitellun muutoksen kohteena olevien Neste K -asemien laadukkaiden polttoaineiden ja Easy Fill -lasinpesunesteen myynti jatkuvat normaalisti. Muutos ei vaikuta Neste-liikenneasemiin ja siellä tarjottaviin palveluihin, sähköautojen Neste MY Uusiutuva Lataus -palveluun, Neste Express- tai raskaan liikenteen Neste Truck -asemiin”, sanoo Nesteen Suomen asemaverkostosta vastaava johtaja Katri Taskinen.