MAN - Vaihtoautot

Kempower vihki virallisesti Pohjois-Amerikan pääkonttorinsa Pohjois-Carolinan Durhamissa kansainvälisessä tilaisuudessa, jossa oli läsnä toimitusjohtaja Tomi Ristimäen erikoisvieras, Pohjois-Carolinan pitkäaikainen kuvernööri Roy Cooper.

Tehdas on toiminut viime vuoden lopusta, siellä työskentelee jo vajaa 100 henkilöä, mutta Kempower halusi todistaa, että sen Pohjois-Amerikan tuotantolaitos on nyt täydessä vauhdissa.

Suomalainen yritys osallistui viime toukokuussa ACT Expoon esitellen upouutta megawattilatausjärjestelmäänsä. Todellinen pelin muuttaja – he sanovat – sähköistämään pitkän matkan kuljetukset.

Durhamissa sijaitseva Kempower on toinen Kempowerin tuotantolaitos, joka seurasi ensimmäistä vuonna 2021 avattua tuotantolaitosta Lathissa. Siitä lähtien yritys on kasvanut vuosi toisensa jälkeen ja työllistää tähän mennessä maailmanlaajuisesti jopa 800 henkilöä yli 40 maasta. Vuonna 2023 Kempower onnistui valmistamaan yli 20 000 latausasemaa maailmanlaajuisesti ja toimituksia useisiin maihin ympäri maailmaa.

Vain vuoden 2023 aikana Kempower mahdollisti noin 7,5 miljoonan latauskertaa ja hieman alle 200 GWh:n energialatauksen.

Yhtiön strategia keskittyy tasavirtalaturiin, jolloin tarkastellaan henkilöautoja suurempia ajoneuvoja. Ennen kaikkea linja-autot ja kuorma-autot, mutta myös veneet ja laivat sekä rakennuskoneet.

Tällä hetkellä Durhamin tuotanto on järjestetty yhdelle vuorolle, ja tavoitteena on valmistautua nopeampaan tuotantoon kysynnän kasvaessa Pohjois-Amerikassa.

"Tavoitteenamme on tuottaa 100 000 latausasemaa maailmanlaajuisesti vuoteen 2027 mennessä", kertoi toimitusjohtaja Tomi Ristimäki. 

(SustainableBus)