MAN - Vaihtoautot


Lappeenrantalainen KT-Shelter suunnittelee ja valmistaa patentoituja, kannettavia halleja. Suomessa suunnitelluissa suojissa on materiaalit, jotka on suunniteltu kestämään äärimmäisiä ilmasto- ja sääolosuhteita.

Toimitusjohtaja Tommi Kasanen perusti KT-Shelterin vuonna 2013. 

Helppo koota ja varustaa

Kaarevan runkorakenteen ansiosta KT-Shelter-rakenteet tarjoavat suuren, esteettömän sisätilan ilman sisäistä kattotukea. Suojat voidaan koota jopa 24 tunnissa alusta alkaen ilman koneita, nostureita tai maatukea, ja ne toimitetaan konteissa, jotka sisältävät kaiken kokoamiseen tarvittavan.

Saatavilla on useita lisävarusteita, mukaan lukien eristys-, lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmät, naamiointi, ballistinen panssaripinnoitus, stealth-suojaus, sisäinen huoltonosturi ja hallin ovi.

Säänkestävä ja mukautuva

KT-Shelter on testannut hallejaan autiomaassa ilmastossa ja äärimmäisessä kylmyydessä altistaen ne 53 m/s tuulelle ja 50–50 °C lämpötiloille. Säännöllisillä viiden vuoden huoltoväleillä rakenteita voidaan käyttää yli 30 vuotta.

Puoliympyrän muotoisia suojia on kuusi kokoa, jotka vaihtelevat 2 m korkeudesta ja leveydestä 11 m korkeaan ja 21 m leveään. Yksiköt voidaan yhdistää toisiinsa 37,5 metrin kokonaispituudeksi ja ne voidaan varustaa toisella tasolla.

KT-Shelter tarjoaa leasingvaihtoehtoja, jotka sisältävät logistiikan, kokoonpanon, purkamisen ja huoltopalvelut. Lisäksi yritys voi yhteistyössä asiakkaiden kanssa suunnitella heidän tarpeitaan vastaavan järjestelmän ja auttaa lupien myöntämisessä.

Tehtäväkohtainen räätälöinti

KT-Shelter-tuotteita löytyy ympäri maailmaa sotilas-, siviili- ja humanitaaristen toimijoiden käytössä. Yksi tällainen operaattori pyysi täyden mittakaavan tukikohdan helikopteritoimintaa, etsintä- ja pelastustehtäviä (SAR) varten, lentäjien koulutustiloja ja helikopterien huoltoa, johon mahtuisi lentokoneita, laitteita ja jopa 100 henkilökunnan jäsentä ja opiskelijaa. Pohjan oli myös kestettävä -30 ˚C - 20 ˚C lämpötiloja kovissa tuuleissa.

KT-Shelter suunnitteli monitoimialustan ja toimitti sen 17 kontissa, jotka sisälsivät elementtirakennuksen ja kolme suurta (20 m leveä ja 8 m korkea) suojakatosta. Tukikohdan rakensi paikan päällä 30 työpäivässä paikallinen miehistö KT-Shelterin tiimin tuella, joka koulutti rakentajia ja valvoi rakennusprosessia.