MAN - Vaihtoautot

Oy Raud Publishing Ltd. on tuonut markkinoille kaksi tietokirjaa Tallinann-laivaliikenteen historiasta 1837-2023.

TALLINNAN-LIIKENTEEN MOOTTORIALUKSET (1965–2023), 435 sivua, 490 kuvaa, sekä HÖYRYLAIVALLA TALLINNAAN (1837–1981), 240 sivua, 250 kuvaa, esittelevät kaikki linjalla liikennöineet varustamot ja alukset siipirataslaiva Storfurstenista MyStariin.

Esiteltäviä aluksia on lähes 200 (mm. Ariadne, Georg Ots, Cinderella jne.). Mistä reitin laivat on hankittu ja mihin linjan entiset alukset ovat päätyneet? Mitä onnettomuuksia reitillä on sattunut?

Laivatietojen lisäksi kirjoissa on paljon Viroa ja Suomea yhdistäneitä/erottaneita tapahtumia eri aikakausilta: Venäjän-vallan aika, kansallistunteiden herääminen ja nk. “Suomenlahden silta”, sortokausi, ensimmäinen maailmansota ja molempien maiden tie itsenäisyyteen, itsenäiset Viro ja Suomi sotien välillä, Neuvosto-Eestin ajat. Miten linjan uudelleenavautuminen 1965 onnistui?. Miten “laulava vallankumous” ja Viron uudelleenitsenäistyminen 1991 vaikuttivat matkailuun? Miten Helsinki–Tallinna-laivareitistä on kehittynyt yksi maailman vilkkaimmista matkustajalaivalinjoista?
Sopivat kaikille Suomen merenkulusta ja laivanrakennuksesta kiinnostuneille sekä Viron-matkojen ystäville.