MAN - Vaihtoautot

MINI julkistaa uuden version urheilullisesta MINI John Cooper Works GP:stä. Uutuusmallissa on nelisylinterinen, 300 hevosvoiman (220 kW) turbomoottori ja John Cooper Worksin moottoriurheilutekniikkaa, joka nostaa ajamisen ilon uusiin sfääreihin.

MINI, John Cooper Works ja GP herättävät vahvoja tunteita autointoilijoissa erikseenkin – kun ne yhdistetään, luvassa on jotain todella kiinnostavaa vuonna 2020. MINI tuo ensi vuonna markkinoille vertaansa vailla olevan voimanpesän, joka on kaikkien aikojen nopein ja tehokkain yleisillä teillä ajettavaksi hyväksytty MINI-malli. Nopeutta tarvitaan myös ostajilta: autoja tehdään vain 3000 kappaleen rajoitettu erä.

Tinkimätöntä ajamisen nautintoa ja rata-autoilun tunnelmaa luvattiin jo Frankfurtin autonäyttelyssä vuonna 2017, kun auton konseptiversio esiteltiin. Sen urheilullisuutta korostivat auton kookkaat etu- ja takahelmat, näyttävä kattospoileri ja käytettyjen materiaalien keveys.

Auton sarjatuotantokehityksessä ollaan ratkaisevassa vaiheessa eli testiradalla. Jousitus on kehitetty erityisesti tähän autoon vastaamaan moottorin poikkeuksellista suorituskykyä. Auton käyttäytymistä radalla on parannettu myös kehittämällä aerodynaamisia ominaisuuksia ja optimoimalla uutuus-MINIn paino.