Scania Super – Koeajokiertue

LUT-yliopisto ja 14 muuta kansainvälistä yliopistoa ehdottavat uutta energiajärjestelmää, joka perustuisi aurinko- ja tuulivoimaan, energiavarastoihin, sektori-integraatioon sekä suoraan ja epäsuoraan sähköistämiseen. Ehdotus pohjautuu vastikään julkaistuun tutkimusartikkeliin. 

Täysin uusiutuviin energianlähteisiin perustuvasta energiajärjestelmästä on tullut tieteen valtavirtaa. Tutkimukset todistavat, että 100-prosenttisesti uusiutuva energiajärjestelmä voidaan saavuttaa jo ennen vuotta 2050 tai viimeistään siihen mennessä niin maailmanlaajuisesti, alueellisesti kuin kansallisesti. Aiheeseen liittyvien tutkimusten määrä on kasvanut vuosittain noin kolmanneksella vuodesta 2010 alkaen, ja kasvaa edelleen.
 
Uusi energiajärjestelmä perustuisi aurinko- ja tuulienergiaan, energiavarastoihin, sektori-integraatioon sekä energia- ja teollisuussektoreiden sähköistämiseen, joka perustuu vetytalous- ja Power-x-ratkaisuihin. Niitä täydennetään tulevaisuudessa myös hiilidioksidin talteenotolla ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.