MAN - Vaihtoautot

K-Auton myynnissä näkyy, että sähköautojen nousun myötä asiakkailla on neljä tasavertaista vaihtoehtoa: sähkö-, bensiini-, diesel- ja erilaiset hybridiautot. Moderni polttomoottoriauto on edelleen monelle suomalaiselle autoilijalle erinomainen valinta niin päästöjen kuin taloudellisuuden näkökulmasta.

Asiakaslähtöisen palveluasenteen merkitys autokaupassakin korostuu entisestään, kun vaihtoehtojen määrä kasvaa. Ammattitaitoisen automyyjän rooli on tärkeä niin kasvokkaisissa kohtaamisissa kuin digikanavissa. Kaupankäynnin digitalisoituminen kiihtyy entisestään ja yhä useampi auto ostetaan täysin digitaalisesti.

K-Auton edustamat merkit hallitsivat täyssähköautomarkkinaa vuonna 2022, ja K-Auto nousi markkinajohtajaksi täyssähköautoissa. K-Auton edustamien merkkien täyssähköautorekisteröintejä oli vuonna 2022 yhteensä 3 123 kappaletta, markkinaosuuden ollessa 20,5 % (sisältää henkilö- ja pakettiautot). Automerkeistä K-Auton edustama Volkswagen oli jälleen täyssähköautojen markkinajohtaja Suomessa vuonna 2022 – osuus täyssähköautorekisteröinneistä 13,4 %.

Volkswagen nousi täyssähköautojen ykköseksi vuonna 2022 1 947 rekisteröidyllä autolla. Audin e-tron taas on isojen SUV-luokan täyssähköautojen markkinajohtaja. Seatin ja Cuprann vaihtoehtoisten käyttövoimien osuus on 43 % rekisteröinneistä. Porschen täyssähköautojen ja ladattavien hybridien osuus on ollut 94 % rekisteröinneistä. Täyssähköjen osuus on 49,5 % ja ladattavien hybridien 44,6 %. 

”Tänä vuonna pääsemme tarjoamaan asiakkaillemme monta kiinnostavaa täyssähköistä uutuutta, kun lanseeraamme Audi Q8 e-tronin maaliskuussa ja Volkswagen ID.7:n sarjatuotantoversion maailmanensi-ilta tämän vuoden toisella neljänneksellä. Lisäksi ID. Buzz ja ID. Buzz Cargo ovat saavuttaneet suuren suosion autonostajien keskuudessa ja mallisto laajenee vielä tänä vuonna,” Virtanen valottaa vuotta 2023 K-Auton edustamien automerkkien näkökulmasta.

K-Auton toimitusjohtajan Matti Virtasen mukaan perinteinen autoala on niin massiivisessa muutoksessa, ettei sellaista ole historiassa kovinkaan montaa kertaa nähty. Komponenttien toimitusvaikeuksien takia uusien henkilöautojen ensirekisteröinnit ovat laskeneet 17 prosentilla vuoden takaiseen verrattuna. 

-Tilauskanta on nyt ennätyskorkea, jonka purkaminen on ensisijainen tehtävä. Jotkut asiakkaat ovat joutuneet odottamaan autojaan todella pitkään, kertoo Virtanen.

K-Auton uusia malleja vuodelle 2023 ovat Volkswagen ID.7, Porsche Macan, Cupra Tavascan, Audi Q8 e-tron, sekä 2-litraisella dieselillä varusteltu Amarok. Seatista, Bentleystä ja MAN:insta ei tällä kertaa kerrottu paljoa.